Over Lesbos

Reis advies

Laat ons je helpen om de beste aanbieding te vinden.

Optie 1: De goedkoopste optie is om een arrangement te boeken met Hotel & Vlucht. Google naar Hotel Pasiphae en je vindt vele aanbiedingen van Corendon, Sunweb, Tui, Neckermann, Booking.com enz. Extra nachten kun je via ons bijboeken. Deelname data zijn flexibel.

 

Optie 2: Boek een losse vlucht en boek bij onze het basis of complete pakket inclusief het hotel.

Een goedkope optie is een losse vlucht naar Athene te boeken en een aparte vlucht van Athene naar Lesbos.

Er zijn veel directe en indirecte vluchten naar Lesbos. Zoek op Luchthaven Mytilini of Mytilene.  Kijk bij Corendon, Tui, Cheaptickets, Transavia of Eagean.  Vertrek en aankomst zijn flexibel bij ons.

Optie 3: Het is ook mogelijk om naar Athene te vliegen en de veerboot naar Lesbos te nemen. De veerboottocht duurt 10 uur en je dient van tevoren kaartjes te reserveren.

Transfer vliegveld - hotel

Transfer van en naar het vliegveld op aanvraag € 40. Kunnen wij jouw niet zelf ophalen, dan regelen we een taxi voor jou, kosten €50.. Je wordt om alle details van uw vlucht gevraagd voordat je aankomt, zodat de chauffeur je kan ontmoeten en verwelkomen op de luchthaven van Mytilini.

De afstand luchthaven naar Hotel ligt op ongeveer 50 km.

Hotel en omgeving

  • 5 minuten lopen naar het strand
  • 10 minuten lopen naar het dorp Skala Kalloni
  • 15 minuten met de fiets naar het stadje Kalloni met het busstation.
Excursies

Er is 1 dag trip inbegrepen.

Transport

  • Auto verhuur in het dorp
  • Scooter verhuur alleen met ervaring (rijbewijs verplicht)
  • Fiets verhuur
  • Bus station in Kalloni

Skala Kalloni

Skala Kalloni 01
Skala Kalloni plein
Skala Kalloni
Skala Kalloni centre

Skala Kalloni

Dit authentieke vissersdorpje is op loopstand van ons hotel. Hier kun je naar de locale supermarkt of de bakker. Er zijn genoeg strand tentjes om te genieten van je ijs koffie of genieten van een heerlijk drankje bij de cocktailbar. Er zijn enkele souvenierwinkeltjes en een apotheek. Hier op het plein heb je ook Dimitris auto en scooter verhuur. Daarnaast zijn er diverse fietsverhuur adressen. De boulevard is natuurlijk erg gezellig. Loop je 100 meter verder, dan heb je het strand voor je zelf en vind je de prachtigste schelpen. Met wat zwerfhout en andere materialen maken we de leukste objecten. Gewoon helemaal Zen.

Skala Kalloni 300x400

Sardientjes Festival

Gedurende de zomer maanden zijn er af en toe muziek en dans evenementen op het plein. Tijdens het sardines festival, wanneer de nieuwe vangst binnen is, ergens in Augustus gaan alle benen van de vloer. In grote kringen en rijen dansen we diverse traditionele Griekse dansen, jong en oud doen mee. Iedereen in zijn mooiste outfit, neem je avondkleding mee dus. Je kunt flink uitpakken want Grieken houden van opsmuk.

Overige uitstapjes

Vrouwenklooster 300
Kloosters

Er zijn in de omgeving van ons Hotel twee kloosters die nog steeds in gebruik zijn, een mannen en een vrouwenklooster. Ze zijn via een pelgrimspad van honderden jaren oud met elkaar verbonden. Een prachtige wandelroute geeft je de kans, ze beide te bezoeken.

Mountain village 300x225
Oude bergdorpen

Agiassos ligt op 26 kilometer van de stad Mytilini op de met pijnbomen en olijfbedekte hellingen van de berg Olympos, in het zuiden van het eiland Lesbos. De regio wordt gekenmerkt door het prachtige overweldigende groen.

Agiassos zelf is een volledig traditioneel dorp met smalle straten en schilderachtige paden.
De eigenaren van veel huizen hebben de houten balkons versierd door bloempotten vol met begonias te plaatsen.
Vele jaren geleden was het dorp bekend vanwege haar aardewerk, de traditie wordt nog steeds voortgezet. Er is ook een hoog niveau van houtsnijwerk. De ambachtslieden maken mooie houten iconen en meubels. Terwijl de vrouwen spinnen en weven.

Agiassos is echter in heel Griekenland bekend door de kerk Maagd Maria, de Panagia ti Vrefokratousa, in het centrum van het dorp met zijn collectie oude ikonen. Pelgrims lopen van Mytilini naar Agiassos.

klooster-Moni Ypsilou
Klooster bij Sigri

Klooster Moni Ypsilou

Dit is het oudste klooster op Lesbos met prachtig uitzicht op de bergen. Je komt hier langs een smalle weg bijna naar de top van de vulkaan Ordymnos. Gelukkig is het eenrichting verkeer. Aan de andere kant van de berg ga je weer naar beneden. Ik raad je aan vroeg in de ochtend te vertrekken. De reden is, dat je ook het versteende woud museum wilt bezoeken en deze is niet altijd 's middags geopend. De tweede reden is, dat het daar heet kan zijn. Bij binnenkomst waan je je in een kasteel. Het kasteel is erg klein maar pittoresk. Het is zeker in het voorjaar, een oase van groen in de voor de rest dorre omgeving.

Mandamados klooster
Mandamados klooster

Net buiten het stadje Mandamados, op ongeveer 27Km ten oosten van Molivos en een 36Km ten noorden van Mytilini,

bevindt zich het beroemdste klooster van het eiland Lesvos genoemd naar Taxiarchis, de patroonheilige en de beschermengel van het eiland. Het klooster werd voor het eerst vernoemd in 1661, de huidige centrale kerk werd herbouwd in 1879. Bij de ingang van de Kloosterpoort bevindt zich een indrukwekkend schilderij van de Aartsengel Michael, die u aankijkt met zijn grote en zwarte ogen. Opmerkelijk zijn tevens de in zilver vergulde vleugels en zijn zilveren gewaad.

Opmerkelijk is dat net voor het klooster een straaljager staat opgesteld. Niet verwonderlijk dat u zich zou afvragen waarom? Volgens de christelijke traditie is de aartsengel Michaël aanvoerder van de hemelse legers in strijd tegen de duivel.

Zo werd hij in de moderne tijden dan ook uitgeroepen tot beschermheilige van de Griekse luchtmacht. Wie goed rondkijkt in de kerk zal ook daar dit eerbetoon terug vinden.

Sigri petrified forrest museum 400x300
Het versteende woud

In de buurt van het Heilige Klooster van Hypsylou en in het gebied bij Eressos, vindt je het versteende woud van Lesbos. Dit natuurlijke monument is uniek voor heel Europa. Nergens ter wereld is een vergelijkbaar bos te vinden, met uitzondering van Arizona in de VS. Het bijbehorende museum is beslist een bezoek waard.

Heetwaterbron
Heetwater bron-spa

Er zijn een aantal heetwater bronnen te bezoeken. Het schijnt een positief effect te hebben bij artritus, stijve gewrichten, reuma, bronchitis en het is lekker voor de huid. Het werkt zeer ontspannend. Bij Gera is er zowel een binnen als een buitenbad. Er zijn ligbedden met prachtig uitzicht over de Egeische zee. "Therma" aan de golf van Gera is mijn favoriet. Je kunt er ook massages reserveren. Bel om te reserveren +306972502630

wandelkaart 300x225
Wandelroutes
Mysterieuze kastanjebossen, uitgestrekte naaldwouden, ruige bergketens, twee grote binnenzeeën en een grillig gevormde kustlijn: het groene en vruchtbare Lesbos is een waar natuurparadijs. Het ligt in de Noord-Egeïsche Zee, heeft 85.000 inwoners en is met zijn 1630 vierkante kilometer het op twee na grootste eiland van Griekenland.
De bevolking houdt zich voornamelijk bezig met landbouw en veeteelt: door de bergen trekken schaapskuddes en de heuvels zijn bedekt met zo'n elf miljoen olijfbomen.
De wandelroutes zijn goed beschreven en in veel gevallen gemarkeerd.
Neem wel dichte wandelschoenen mee.
Teriade museum
Teriade museum

Tussen Mytilini en het vliegveld likt in een prachtige omgeving het Teriade museum.

Het Museum – Bibliotheek Stratis Eleftheriadis – Tériade werd in augustus 1979 geopend voor het publiek. Het herbergt, bewaart en toont alle werken van Stratis Eleftheriadis - Tériade, een geïnspireerde en unieke persoonlijkheid en kunstenaar. Het museum herbergt ook de werken van gerenommeerde kunstenaars die worden tentoongesteld samen met nummers van de "Grote Boeken" en van Verve-edities met litho's van Marc Chagall, Henri Matisse, Pablo Picasso, Fernand Léger en anderen. De tentoonstelling bevat ook werken van de volksschilder Theophilos en schilderijen van belangrijke Griekse kunstenaars.

Diving on Lesbos
Duiken

Duiken in de wateren van Lesbos is echt een prachtige ervaring, Het is zoiets als duiken door een historisch museum, waar geschiedenis en schoonheid elkaar ontmoeten. Duiken door streken van lava die 20 miljoen jaar geleden zijn gevormd, samen met de oude Griekse cultuur die meer dan 2500 jaar lang onder water werd bewaard.

Molyvos 04
Molyvos

Molyvos is een schilderachtig plaatsje op Lesbos, het ligt in het noordelijke deel van het eiland en is gebouwd op een heuvel. Het heeft een kleurrijke vissershaven en pittoreske smalle straatjes en het is eigenlijk het mooiste en leukste plaatsje van Lesbos.

De aanblik van de huisjes tegen de berg, met bovenaan de burcht is prachtig. Het is een authentiek, echt Grieks plaatsje. Het is wel toeristisch, maar het heeft zijn traditionele stijl bewaard. Door de keien-straatjes die omhoog en omlaag lopen.

In Molyvos, dat 68 kilometer ten noordwesten van Mytilini ligt, zijn allerlei leuke winkelstraatjes met souvenirwinkels en minimarktjes. Er zijn veel goede restaurants en tavernes, sommigen hebben een adembenemend uitzicht naar de baai van Molyvos. 

Het kiezelstrand bij Molyvos is misschien wat minder aantrekkelijk

Skala Eresou
Molyvos

In het zuidwesten van het eiland Lesbos ligt Skala Eresou, het kustplaatsje van het 4 km noordelijker gelegen Eresos, het geboortedorp van de lyrische dichteres Sappho.

Veel van de bewoners uit Eresos verhuizen in het voorjaar naar beneden de kambos in of naar Skala aan zee, waar ze tot november blijven, om daarna de winter weer boven in het dorp door te brengen.

Skala Eresou is een gezellig dorp met een schitterend zandstrand van 2,5 km lang met volop tavernes, cafés en barretjes met wifi langs het strand en in het dorp. Hier bevinden zich ook  souvenirwinkeltjes, een slager, bakker, banketbakker, wat kruideniers, een apotheek, boeken-kranten winkel en er zijn volop verse groenten en fruit direct van het  land verkrijgbaar.

Mogelijkheden voor het huren van een auto-en scooter/brommer of fiets.
Een periptero (de kiosk) en een pinautomaat ontbreken vanzelfsprekend niet.
Pak in het hoogseizoen een film in de openluchtbioscoop, elke avond draait er een andere film.

In de maand augustus is het in Skala gezellig druk, met name met Grieken die hier jaar in jaar uit terug komen om hun vakantie bij familie door te brengen.

Het dorp Eresos (boven) heeft een gezellig dorpsplein met enkele restaurantjes, barretjes en diverse kruideniers-en groentewinkeltjes, bakkers, een slager, een gemeentehuis en een bibliotheek.

Ben je klaar om te boeken?

Nog niet helemaal zeker?

Waarom bezoek je niet even ons community platform  https://organicyoga.community, ons forum is er ook voor jou!