TEAM

Een buitengewoon team met gepassioneerde docenten

SAMEN KUNNEN WE GROEIEN

ONZE DOCENTEN ZIJN ER VOOR JOU. WILT JE HET RUSTIG AAN DOEN OF FLINK ZWETEN? HET IS JOUW VAKANTIE.

Mirjam 400x500

General manager

Mirjam Couvreur

Mirjam is geboren in Amsterdam, waar ze studeerde aan de Scapino Dans Academie.. In 1984 voltooide ze haar opleiding tot dansdocent aan de Rotterdamse Dansacademie. Na 35 jaar onderwijs ervaring kwam ze in aanraking met Yoga. Ze volgde haar yogadocenten opleiding bij Yoga Garden in Amsterdam en nam yoga lessen in India. Mirjam behaalde haar Pilates Instructor diploma aan de Debbie Jenners Pilates academie. Diploma Shiatsu massage aan de Qi-Qong academie. Ze werkt nu aan haar vervolgstudie Shiatsu therapie en Chinese medische geneeskunde. Mirjam is de oprichter van Organic Yoga Griekenland en samen met haar partner is het haar bedoeling om de lokale economie te ondersteunen. Het vluchtelingenkamp ligt aan de oostkant van het eiland en toch blijven veel toeristen weg. We proberen Skala Kalloni met onze gasten te ondersteunen.

Straydog LuLu

Onze geadopteerde hond Lou Lou. We vonden haar op Lesbos in 2018 ondergedoken in enkele struiken.

foto Ilan

TECHNICAL SUPPORT, COOK

Ilan de Vries

Ilan is de partner van Mirjam. Hij is een IT-specialist met zijn eigen IT-bedrijf, PC Diemen. Als er iemand een computer probleem heeft, lost hij het op. Hij zal onder andere de cursus Website bouwen begeleiden. Zijn tweede grote passie is koken. Soms deelt hij een foto van zijn resultaten op het internet. Soms krijgt hij zelfs complimenten van professionele koks. Gelukkig kunnen we ook genieten van zijn kookkunsten en smakelijke en gezonde maaltijden. Zijn derde passie is honden en daar zijn er genoeg van op Lesbos. Je kunt met hem lachen en huilen want hij draagt zijn hart op de tong.

Onze docenten

CHRIS NOYES portret
CHRIS NOYES

1-8 Juli

Chris is een docent Vinyasa-Flow en hij beoefent een niet-dogmatische, belichaamde yoga die erop gericht is om mensen te helpen hun bewuste ervaring te verkennen en meer in contact te komen met hun 'Zelf' en wakker te worden in lichaam en geest. Dat is zijn doel, maar hij geeft over het algemeen lessen met een goede hoeveelheid fysiek werk (afhankelijk van de groep) omdat hij gelooft dat dit deel uitmaakt van de poort naar een gelukkiger, gezonder leven is om opener, sterker, mobieler en dynamischer te zijn. Zijn lessen zijn creatief, over het algemeen met een innerlijk doel en hij probeert weg te sturen van lineaire, rigide traditionele yoga. Hij heeft ook een achtergrond in vechtsporten, Tai chi en Qi gong. Hij heeft ook een achtergrond in vechtsporten, Tai chi en Qi gong. Dus soms brengt hij daar wat van mee in de praktijk. Hij heeft een grote meditatie ervaring van meer dan 20 jaar. Dit zal hij ook aanbieden tijdens deze week. 

Miriam
MIRJAM VAN DIEMEN

6-13 Juli

Vinyasa en Yin Yoga. Laat me je eerst vertellen dat ik nooit de meest flexibele yogini was! Door dit feit ben ik me zeer bewust van de moeilijkheden die mannen en vrouwen hebben met het starten van yogalessen. Mijn praktijk is geschikt voor yogi's van alle leeftijden en niveaus. Ik neem meditatie en Shiatsu waar nodig op in sommige lessen. Mijn mantra is dat wel: Ik ben goed genoeg! Ik ben goed genoeg! Ik ben mijn gewicht in goud waard Ze is 200 uur getraind in Hatha en Vinyasa en is momenteel haar Yin Yoga studie aan het afronden.

Anna de Toni with Guru
ANNA DE TONI

15 - 22 Juli

Anna is gecertificeerd yogalerares E-RYT 500. Ze ontving haar spirituele naam Jayanti van Guru Swami Niranjananda Saraswati van de Bihar School of Yoga in 2006. Ze beoefent al meer dan 20 jaar Yoga en geeft al 12 jaar les. Haar eigen persoonlijke Yoga reis omvatte Hatha, Yin, Ashtanga en Vinyasa Yoga stijlen en nam haar mee op reis door Spanje waar ze nu woont, om Yoga te onderwijzen. Ze heeft een Yoga Studio (www.yogaprem.eu) in Barcelona, Spanje, waar ze Yoga Docenten Opleidingen, Retraites, Master- en regelmatige lessen van Vinyasa Flow en Yin Yoga stijlen aanbiedt. Haar lessen hebben een volledige holistische focus.

Ze is een ervaren yogadocente in de 50 en heeft een goed begrip van de eisen en behoeften van haar studenten. De les kan dynamisch zijn, of het kan een langzamere flow zijn met de nadruk op mobiliteit en flexibiliteit in de wervelkolom of de heupen. Kom en probeer, leef de yoga-geest!

Andy Gill lotus zit
ANDY GILL

26 Juli-2 Augustus

Andy beoefent al meer dan 25 jaar Yoga en geeft al 13 jaar les. Zijn eigen persoonlijke Yoga reis omvatte Hatha, Iyengar, Ashtanga en Vinyasa Yoga stijlen en heeft hem meegenomen over de hele wereld om Yoga te studeren, te beoefenen en te onderwijzen. Andy is een Certified Yoga leraar met het E-RYT certificaat en heeft ook het John Scott Yoga 500 Hr Teacher Training certificaat. Andy heeft workshops en retraites gegeven in het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Frankrijk, Italië, India en Nepal. Als leraar en praktiserende Life Coach begrijpt en respecteert Andy de behoeften van de individuele student en plaatst hij hun behoeften centraal in zijn lessen. Hij zal op basis van zijn uitgebreide ervaring als leraar en coach een ondersteunende, verzorgende en inspirerende onderwijsruimte bieden.

Andy zal een langzame Vinyasa Flow Yoga onderwijzen met een sterke focus op houdingsgerichtheid en de ademhaling. We zullen beweging synchroniseren met de adem, we ademen en dan gaan we bewegen, waarbij we beweging op de adem rijgen. Deze benadering helpt ons om onze aandacht naar binnen te vestigen op het gevoel van het lichaam terwijl we ademen en bewegen, waardoor onze geest tot rust komt, het lichaam zich kan ontspannen en de beoefening een bewegende meditatie kan worden, geschikt voor alle niveaus en leeftijden. Als ervaren yogabeoefenaar van 50 jaar heeft Andy een goed begrip van de verschillende behoeften en vereisten van verschillende leeftijden en lichaamstypen en hoe daarmee te werken.

Gudrun Ranftl portret
GUDRUN RANFTL

2-9 Augustus

Iyengar Yoga is een zeer creatief proces voor docenten en studenten. Wanneer gewrichten en botten zijn uitgelijnd, zijn de spieren minder gespannen en functioneren ze beter. Alle lichaamsdelen worden voorzien van voldoende bloed en voeding, zenuwen krijgen weer een positieve resonantie. Yoga stimuleert klieren en organen op een zachte manier en heeft invloed op je emotionele stabiliteit. Yoga kan helpen om met slapeloosheid (bijv. jetlag) of stress om te gaan, meer ontspanning en meer energie te krijgen, het evenwicht te verbeteren of een beter vermogen om je te concentreren. Yoga is een alternatief om pijn te verminderen en kracht op te bouwen in verschillende delen van het lichaam.

Gudrun Ranftl is een gecertificeerde yogadocent volgens de Hatha-methode van B.K.S. IYENGAR®. Haar 3 jaar durende lerarenopleiding omvatte 700 uur yogabeoefening en een goed gefundeerde studie anatomie en filosofie in de studio van de wereldwijd gerespecteerde docente Clé Souren in Amsterdam. Sinds 2011 geeft ze regelmatig les in haar atelier in Frankfurt, Duitsland. Sindsdien heeft ze haar eigen praktijk met uitstekende Iyengar yogadocenten wereldwijd (alfabetische volgorde): Birjoo Mehta, Clé Souren, Delilah King, Doug Keller, Gulnaaz Dashti, Ingela Abbott, Katrin Feuerbach, Laurie Blakeney, Manouso Manos, Rembert Petrus, Richard Schachtel, Zubin Zarthoshtimanesh en nog veel meer getalenteerde mensen.

Haar instructies zijn zeer nauwkeurig en de poses worden door haar aangepast. Ze geeft les in het Engels + Duits.

"Yoga is als muziek. Het ritme van het lichaam, de melodie van de geest en de harmonie van de ziel creëren de symfonie van het leven". (B.K.S. Iyengar)

Pilates-Yoga-Dans-Massage vakantie.
MIRJAM COUVREUR

July, August, September

Pilates, Yoga instructeur,  masseur.

Mirjam geeft momenteel les op diverse scholen o.a. bij de Thrive Yoga Studio, Noorderlicht, Newton school in Amsterdam. Ze heeft een persoonlijke benadering, Ze kijkt naar elk individu om te zien waar hij/zij behoefte aan heeft. Elk lichaam is anders maar ook ieders karakter en geest vraagt om een andere benadering.

De Pilates lessen kunnen op een school heel strict zijn. Dat kan mensen afschrikken. Hier zijn we op vakantie. Er is ook ruimte om even op adem te komen en te lachen. 

De Yin Yoga lessen zijn bedoeld om te ontspannen en flexibeler te worden.  Ze heeft geen foto lijst van een guru in de bosjes staan. Maar wierook is gewoon lekker. Ze begint elke les met een korte meditatie. Door middel van ademhalings oefeningen kun je je beter ontspannen. Muziek kan afleidend zijn maar Mirjam gebruikt dit wel in de les, van jazz tot klassiek.

Massage is prettig om te ontvangen maar ook om te geven. Het ondersteund zowel lichaam als geest. Er word gebruik gemaakt van kneden (sport massage), maar ook van inleunen op drukpunten, strijken, rocken en rekken. Heel gevarieerd dus. Shiatsu massage heeft veel verwandschap met Yoga, omdat het ook gebruik maakt van Yin en Yang. Klassieke massage is vooral ontspannend. De natuurlijke olie voed de huid. Het verlicht spanning en spierpijn. 

Giada Argentino
GIADA ARGENTINO

Dates: ?

Vinyasa Yoga. Giada is Italian but speaks fluent English. She has a dance background and is therefore able to move beautifully. After a retreat with us, she followed a teacher training course on the advice of Mirjam. Not necessarily because her body is suitable for yoga but her personality fits Yoga. She is a sweet woman with her heart in the right place. Moreover, she is completely herself and you immediately feel at ease with her. She is in for some craziness in his time, so if there is a party, you will certainly find her on the dance floor, her training and flying hours she made in Milan. She is a certified Vinyasa Yoga teacher.

Wanneer?

Week nr.

Start dag:

Laatste Dag:

WE ZIJN CREATIEF

Geen enkele week is hetzelfde. De een wil duikles, de ander een kano trip of knutselen met strandvondsten, alles kan.

WE ZIJN GEPASSIONEERT

Onze grootste passie is om onze deelnemers een geweldige tijd te geven, een warm bad.

 

WE ZIJN GEK

Wat is het verdienmodel? Dat is er niet. We zijn een Non Profit organisatie. Alle opbrengsten gaan in 1e instantie naar de docenten en in 2e instantie naar de zwerfhonden.

WANT TO WORK WITH US?