Pilates
Yoga 250x188
Shihatsu 250x188

Pilates

Meer en meer mensen ontdekken de voordelen van Pilates.

Het mooie van Pilates is dat iedereen op elke leeftijd kan beginnen. Met de gecontroleerde bewegingen kun je je lichaam volledig opnieuw vormgeven. Het is een uitgebreid systeem van specifieke oefeningen die uitgevoerd worden op een mat. Pilates laat je stil staan en nadenken over wat je doet. Door je geest te focussen, je ademhaling te reguleren en gebruik te maken van interne weerstand is het een extreem krachtige manier o het lichaam weer in vorm te brengen.

Bij veel Pilates-bewegingen moet je je romp op zijn plaats houden terwijl je ledematen in verschillende richtingen bewegen. Dit daagt daarom je lichaam uit met balans, stabiliteit en flexibiliteit. Dit zal je kern versterken en je lichaam stroomlijnen. Tijdens het verouderingsproces hebben onze lichamen de neiging stijf en inflexibel te worden. Uiteindelijk creëert dit een slecht uitgelijnd lichaam, dat een stijve nek, hoofdpijn en rugpijn veroorzaakt. Pilates werkt op je gewrichten en mobiliseert je wervelkolom die problemen zoals strakke hamstrings, gebogen knieën, afgeronde schouders en naar voren wijzende nek kan voorkomen.

De oefeningen zijn grotendeels op de grond, dus zelfs als je problemen hebt met mobiliteit of tijdens zwangerschap, kun je meedoen.

Yoga

Waarom yoga? Iedereen kan het leren. Vooral in deze week, waar je de serie elke dag kunt herhalen.

Yoga is een geweldige manier om aan je flexibiliteit en kracht te werken. Bijna iedereen kan het ook - het is niet alleen voor mensen die hun tenen kunnen aanraken of willen mediteren.

Sommige soorten yoga gaan over ontspanning. In andere beweeg je meer. De meeste typen Yoga richten zich op het leren van poses, Asanas genaamd. Ze omvatten meestal ook aandacht voor ademhalen.

Sommige yogastijlen, zoals Ashtanga en Vinyasa yoga, zijn erg fysiek. Het beoefenen van een van deze stijlen zal je helpen de spiertonus te verbeteren.

Maar zelfs minder krachtige yogastijlen, zoals Iyengar of Hatha, kunnen voordelen bieden op het gebied van kracht en uithoudingsvermogen.

Veel van de houdingen, zoals een neerwaartse hond, een opwaartse hond en de plankhouding, bouwen de kracht van het bovenlichaam op. De staande houdingen, vooral als je ze een paar lange ademhalingen houdt, bouwen kracht op in je hamstrings, quadriceps en buikspieren. Ze verbeteren je evenwichtsgevoel. Houdingen die de onderrug versterken, omvatten de opwaartse hond en de stoelhouding.

Als je het goed doet, geven bijna alle oefeningen kernkracht in de diepe buikspieren.

Wanneer je sterker en flexibeler bent, verbetert je houding.

Shiatsu massage

Shiatsu is een vorm van therapeutische massage uit Japan. Het gebruikt kneden, drukken, kalmeren, kloppen en strekken en wordt uitgevoerd zonder oliën. Het gebeurt op de grond mat met kleding aan, bij voorkeur lichte, comfortabele katoenen kleding. Het is een zachte druk op meridianen die blokkades kan opheffen. Het losmaken van spieren laat je beter ontspannen.  Het is stress verlagend en het heeft een therapeutisch effect op de organen. Je kunt het bij je zelf doen en samen met anderen, het is een heerlijke meditatieve bezigheid.

Deze medische behandeling maakt gebruik van Yin en Yang. Het geven van Shiatsu-massage is net zo goed en gezond als het ontvangen van Shiatsu. De massage en stretches zijn een uitnodiging om het lichaam te helpen blokkades op te heffen en ruimte te creëren voor energie. Om opnieuw te stromen op een gebalanceerde en gezonde manier. Dit zowel op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Het heeft zowel een preventieve als herstellende werking.

Shiatsu kan worden gebruikt voor de behandeling van een breed scala aan lichamelijke en emotionele aandoeningen. Het vermindert spierstijfheid, het stimuleert de huid en het bevordert de spijsvertering. Shiatsu wordt gebruikt voor de behandeling van een breed scala aan chronische aandoeningen, zoals hoofdpijn, PMS, spijsverteringsstoornissen, vermoeidheid, slapeloosheid, fibromyalgie, stress, angst en musculoskeletale pijn, waaronder lage rug, nek en gewrichtspijn.

Het effect kan stimulerend, verkwikkend of kalmerend zijn, afhankelijk van het doel van de sessie.

Pilates-Yoga-dans-Massage vakantie

Dans

De volgende dansstijlen bieden wij aan: Klassiek ballet, Moderne dans, Pop/Musical/ Urban, Griekse dans. De lessen duren een uur. De lessen vinden buiten plaats of binnen in de conferentie ruimte. Tijdens de Dansweken zullen er dagelijks danslessen plaats vinden. Tijdens de andere weken 3 x per week. Het niveau word afgestemd op de deelnemers.

Waarom dans: 

Je krijgt een betere lichaamshouding en een gelijkmatige spierontwikkeling.  Je word leniger, je ontwikkeld lichaamsbewustzijn, muzikaliteit en creativiteit.

Gebleken is dat iedereen fan werd van klassiek ballet. We hadden de grootste lol met musical/jazz dans en Griekse dans was een leuke voorbereiding op de BBQ avond. Dan staat iedereen op de vloer in zijn mooiste outfit. Dus neem je avondkleding mee, hier bij de Grieken ben je nooit overdressed.

Pilates-Yoga-dans-Massage vakantie

Yin Yoga

Yin yoga maakt je lenig. Het richt zich op het soepeler maken van de pezen, bindweefsel en gewrichten. Door de spieren (Yang Weefsel) te ontspannen komt er lichte druk te staan op de hardere stuggere weefsels in het lichaam (Yin weefsels). Bovendien geven deze oefeningen rust en helpen je stresshormonen te verminderen. Mensen met burn-out klachten of depressie hebben hier zeker baat bij. Tijdens de zwangerschap zijn deze oefeningen een goede voorbereiding op wat er komen gaat. Sporters met korte/stijve spieren kan ik deze lessen ook aanraden. Kom je voor innerlijke rust, lenigheid of wil je wat afvallen zonder grote inspanning, dan is Yin Yoga de beste keus.

Hoe werkt het? Je blijft lang ontspannen poseren in een stretch houding, zittend of liggend op de mat. Kussens ondersteunen je. Omdat we met kleine groepen werken, kan de docent elke houding aanpassen aan de beperkingen van de individuele deelnemer.

Aqua training 250x188

Aqua dance/gym

Stop met het zoeken naar smoesjes om niet te bewegen, aqua-dans is hot! Het is een makkelijke, toegankelijke en gezonde work-out die heilzaam is voor je hele lichaam en geest. Wat maakt aqua-dans zo leuk? Met aqua-dance/gym kan je makkelijk je spieren verstevigen, je hartritme stimuleren en je ademhalingsspanning verbeteren. Daarnaast is het risico tot blessures uiterst klein.  De weerstand die wordt uitgeoefend door het water voorkomt spierverrekkingen, verstuikingen en spierpijn. Schokken worden gedempt en er is geen impact van de grond. De bewegingen zijn zacht en soepel. Het resultaat hiervan is dat je gewrichten zacht worden getraind en soepeler worden zonder zware belastingen.

Vaak wordt gezegd dat een half uur aqua-dans gelijkstaat aan zo’n anderhalf uur van een soortgelijke sport op het droge. Hoewel aqua-gym wellicht makkelijker lijkt doordat het water je lichaam lichter maakt, blijkt het tegendeel waar te zijn. De oefeningen hebben vaak meer effect door de weerstand die het water biedt.

Wil je meer weten?

Bel ons vandaag of whatsapp 0624720162